Handwarmers! Warm & Handig!

Handwarmers van de LidlNee nee, wees gerust, dit is geen gesponsord bericht of advertorial, waarbij ik je een product aan moet smeren. Dit is gewoon een blog over een item dat ik vandaag tegenkwam bij Lidl en waarvan ik denk: “Dit moet iedere fakking koukleum hebben!” Handwarmers! Handig, maar vooral heeeeerlijk warm!

Wat een uitvinding!

Als er iemand een koukleum is, ben ik het wel. Ondanks dat ik afgelopen jaar 13 kg zwaarder ben geworden, heb ik het nog regelmatig koud. Zeker in deze tijd van het jaar. In bed ligt een elektrische deken (die fanatiek wordt gebruikt, want lekker warrum), ik heb meerdere hittepitten (pittenzakjes die je op kunt warmen in de magnetron) en ben een groot fan van sjaals en mutsen (gebreid door de liefste mama). Maar deze handwarmers van Lidl kende ik nog niet. Wat.Een.Uitvinding. Het werkt fantastisch en het kost echt geen drol.

“Dit moet iedere fakking koukleum hebben!”

Eén zo’n doosje, die je dus in het schap van Lidl vindt, bevat 2 handwarmers en kost maar €1,49. ’t Zijn twee ronde plastic zakjes (Ø12 cm) met een winterse tekening erop (zie foto). In die ronde pads van PVC zit een transparante vloeistof (natriumacetaat en water) en een klein metalen plaatje. Als je het metalen plaatje ‘knakt’ begint de zoutoplossing te kristalliseren in een witte gel-achtige harde substantie dat binnen enkele seconden aangenaam warm wordt. De warmte van de pads houdt ongeveer een uur aan. Na gebruik moet je ze even een minuut of tien in kokend water leggen, zodat de hard geworden substantie weer vloeibaar wordt. Daarna kun je ze gewoon weer verwarmen door enkel het metalen plaatje opnieuw te ‘knakken’. Je kunt de handwarmers tot wel 1000x gebruiken!

Nooit meer koude handen op het station

Ik weet wel wat ik ’s winters voortaan in mijn jaszakken meeneem als ik met het ov reis; mijn nieuwe handwarmers. Als het dan ijskoud is, knak ik de plaatjes, stop ik de pads in mijn jaszakken samen met mijn handen. Ik kan haast niet wachten! Dat wordt gewoon keihard genieten in plaats van kou lijden! Haha! De handwarmers zijn natuurlijk ook geschikt voor thuisgebruik. Washandje eromheen en je hebt twee kleine kruikjes. Of je stopt ze lekker in je pantoffels, in de zakken van je huispak of je houdt ze gewoon lekker vast. Ik vind ze echt ge-ni-aal!

 

P.S. Zag net op het grote wereld wijde web dat er ook nog andere leuke handwarmers bij Lidl verkrijgbaar zijn! Check! <–

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: