Sorry Mickey Mouse, je familie gaat eraan!

Zoals sommigen van jullie misschien nog wel weten, kampt huize Miss Mar met een muizenplaag. Eerst had ik nog goeie hoop dat het er 'maar eentje' was, maar zoals iedereen wel weet, die krengen komen nooit alleen. Dus ook niet in huize Miss Mar (Fakkers!!)
 

Muizen die erwtensoep eten. Wuuuut?

Goed, inmiddels heb ik er al een stuk of 4 tussen een klemmetje gekregen (Die! Maddafakkaaaaas! Die!), maar het hield nog niet over. Zo kwam ik laatst thuis na een paar dagen te zijn weggeweest en de ratten (nee muizen, maar ze gedragen zich als vuile ratten) hadden flink huisgehouden in mijn voorraadkast. Ze hebben zelfs een pak soep leeg gevreten (vraag me niet hoe of waarom, maar schijnbaar vinden ze Erwtensoep van Unox lekker), al mijn crackers waren vernacheld en ook mijn zakken chips hadden het niet overleefd. Ok, shit was al aan, maar toen helemaal.
 

Gif én vallen, want shit is aan!

Ik heb op meerdere plekken gif gestrooid en ook meerdere valletjes aangeschaft en uitgestald. Elke avond hoorde ik geritsel en getrippel. Gekmakend! Op een gegeven moment zelfs een gat in mijn keukenmuur ontdekt waar familie muis klaarblijkelijk de 'deur' plat liepen om zo in mijn keuken te geraken. Nog meer gif, nog meer vallen. En het hielp in eerste instantie niks, noppes, nada, nul komma nul. Totdat...

 
Totdat ik van de week 's avonds thuiskwam en twee fakkers deaud op mijn keukenvloer terugvond. BAM! Tussenstand: 6-0 voor Miss Mar. Niet veel later ontdekte ik een staartje dat uit het gat in de muur stak. Voorzichtig friemelde ik met een stokje aan het staartje....deaud. Maar hoe de neuk ik dat beestje daar weg moest krijgen, was me een raadsel. Ik was als de dood dat het beestje inmiddels was opgeblazen van het gif en wanneer ik het knaagdiertje aan het staartje door het veel te kleine gaatje naar buiten zou trekken het uit elkaar zou knallen en mijn keuken één groot bloedbad zou zijn.
 
 

Grote schoonmaak in huize Miss Mar

Vandaag is het in huize Miss Mar grote schoonmaakdag. Niet alleen vanwege de muisjes, maar vooral vanwege 'bittere noodzaak'. En ja, in mijn achterhoofd hield ik er rekening mee dat ik een aantal leden van familie muis tegen zou kunnen komen. Hetzij levend, hetzij morsdood. En zo geschiedde...

Score!

Miss Mar schoof de bank opzij. Tjek: 7-0! Miss Mar haalde een kastje leeg en keek in de aangebroken (vergeten) zak hondenvoer. Tjek: 8-0! Miss Mar trok haar heldinnenpak aan en overwon haar muizenontploffingsangst en trok het muisje aan het staartje (met een tang) uit het gat in de muur. Tjek: 9-0! Miss Mar trok haar televisiekast van de muur. WHA! Tjek: 9-1 (want hij rende heel hard weg). 

Ik heb het vermoeden dat dit verhaal nog een staartje (no pun intended) gaat krijgen. I'll keep you posted. Enneh Mickey Mouse...sorrie for killing your family, but they asked for it. Oh ja, enneh, Partij voor de Dieren....Fuck You! Vond je dit leuk? Deel het nu of laat een reactie achter!

 
blogreacties mogelijk gemaakt door Disqus

Volg Miss Mar
Miss Mar Twittert