Miss Mar goes Marvelous

Dit had ik dus nevernooitnie verwacht. Serieus. Ik ben niet zo'n held, ja...een toetsenbordheld. Iemand die liever achter de schermen blijft en meer het redactionele werk op zich neemt. Ik hoef nooit zo nodig op de voorgrond te treden, en in het middelpunt van de belangstelling wil ik eigenlijk al helemaal niet staan. Op foto's staan á la, maar deze mogen alleen publiekelijk worden getoond, als ik mezelf er 100% van overtuigd heb dat ik er 'goed genoeg' opsta. Maar video's? Vlogs? Dat is zoooooo niet mijn ding. Dacht ik...

 

Vloggen is drama

Vroeger op school probeerde ik de dramalessen zoveel mogelijk te ontwijken. Gut, wat had ik er een bloedhekel aan om theaterachtige optredentjes te doen, waarbij iedereen naar je kan kijken. Brrrr. Altijd als ik aan de beurt was, begon ik te stotteren, te zweten, rode vlekken in mijn nek, een hoofd zo rood als een tomaat, en mijn stemgeluid gaf door de spanning zoveel meer trillingen dat het bijna geluidloos uit mijn mond kwam. 

Nu blog ik al aardig wat jaartjes op het www. Lekker veilig achter een toetsenbordje, met de volledige controle over wat er wel en niet getoond wordt, op welke website dan ook. Om 'jong' te blijven en mee te gaan met de 'jeugd van tegenwoordig' zal ik toch een keer uit mijn comfortzone moeten stappen en in de wereld van het vloggen stappen. Oh help! Drama! 

 

 We zien wel...

Op lichtelijk 'aandringen' van mijn lief, die mij inspireert, mij motiveert bij alles wat ik doe, ben ik onder voorbehoud begonnen met 'vloggen'. Ik zet vloggen hier tussen aanhalingstekens omdat ik (nog) niet van plan ben erg serieus te vloggen. En ik zeg onder voorbehoud, want alles wat we filmen komt pas op het www, als ik over mijn angst heen ben (lees: als ik de video goed genoeg vind om mezelf publiekelijk - ietwat - voor lul te zetten). We proberen gewoon wat, kijken hoe het gaat, en we zien wel even wat eruit voortkomt...

 

Miss Mar is verkocht!

Na een heerlijke brainstormsessie met het andere teamlid van #TeamDriel (gut, wat hou ik van die brainstormsessies met hem) hebben we aardig wat ideetjes bij elkaar verzameld om een aantal hilarische vlogs c.q. video's in elkaar te gaan zetten. En door die brainstormsessie raakten we zo enthousiast dat we meteen begonnen. 

Ik begon erg angstig. Ik bedoel, er staan wel ineens twee camera's op je poffertjesporem gericht. En wetende dat er straks misschien wel een heleboel mensen naar je gaan kijken, is dat toch wel errug awkward hoor. Maar goed, ik kan niet ontkennen dat de beelden die we niet voor de betreffende video gebruiken, maar wel 'per ongeluk' geschoten hebben, best hilarische momenten heeft opgeleverd...

Al gauw bleek, dat ik het - in plaats van heel erg, veel te veel en hartstikke doodeng - reteleuk vond om te doen. En het lukte me ook nog eens. Ik moet er wel bij zeggen dat ik uit een soort van schaamte de opname alleen wilde doen en heb mijn lief op den duur de kamer uitgestuurd (oordopjes met muziek incluis), zodat ik volledig 'zonder schaamte' Miss Marvelous tevoorschijn kon toveren. Dat ik in de huid van een typetje kroop, maakte het iets makkelijker, denk ik. Gewoon, een overdreven dikke laag make-up op, even doen alsof ik er zelf niet bij ben. Ik ben dat niet. De mensen die straks naar de video kijken, zien Miss Marvelous en niet Miss Mar. En toen eenmaal bleek dat het best leuk was om te doen, ging het allemaal redelijk vlotjes, had ik zo allerlei videomateriaal bij elkaar gesprokkeld en kon ik aan het editen beginnen.

Nog een hobby - Editen

Jawel, ik heb zoveel hobby's. Schrijven, kleuren, zingen, scripten, nerden, gedichten schrijven, nu dan waarschijnlijk ook dat vloggen (met een knipoog) en ja, ook het editen vind ik leuk. Gewoon een beetje spelen met - want easy does it - Windows Moviemaker, daarna nog even finetunen met een of ander gratis softwareprogrammaatje en dan komt het belangrijkste (tevens het engste)...het publiceren. 

Hij staat er al eventjes, maar nu ook hier. Hier ben ik dan..Miss Mar a.k.a Miss Marvelous met haar - al zeg ik het zelf - hilarische DIY beautyvlog nailartvideo dingest. Njoy!

(P.S. Abonneer je ook nog even op ons YouTube kanaal #TeamDriel! Duimpje omhoog!)

signature_missmarnl.png

Vond je dit leuk? Deel het nu of laat een reactie achter!

 
blogreacties mogelijk gemaakt door Disqus

Volg Miss Mar
Miss Mar Twittert