Het stormt altijd tegen de wind in

Godallejezus. Waar het vroeger - in mijn beleving - slechts één, hooguit twee keer per jaar stormde, lijkt het de laatste tijd wel of er geen eind aan komt. Dagenlang suist de wind om de flat, om het kantorencomplex en door mijn haar. Ik word er dood- en doodmoe van. Niet alleen van het door-de-wind-wandelen-of-fietsen, maar zelfs als ik veilig thuis of ergens warm binnen zit, dan zeurt die wind aan mijn kop. Continue geluid, gewoei, gewapper en geklepper. Het houdt niet op (niet vanzelf).


Tegen de wind in waaien, woeit zo hard nog niet

De titel van dit blog "Het stormt altijd tegen de wind in" is natuurlijk erg tweestrijdig, want als het tegen de wind in zou stormen, zou er een soort van balans moeten ontstaan, waardoor het dus eigenlijk windstil is óf dat tegenwind eigenlijk gewoon voor de wind betekent. Maar nee, Miss Mar deed gewoon even spelen met woorden, want ik wil het namelijk even hebben over het bijzondere feit dat het mij zo vaak gebeurt dat ik ALTIJD tegenwind heb. Zowel heen als terug (er bestaat zelfs een NK tegen de wind in fietsen. Dat wil je toch niet?!).

 

Als ik 's morgens - met de moed al in de schoenen gezonken (voor extra zwaartekracht) - naar buiten strompel met mijn fietsje en ik de straat uit fiets, kom ik er vaak al snel achter of het me voor de wind gaat of niet. Meestal niet, want 9/10 keer als het zo woeit, krijg ik de wind van voren. Meestal denk ik dan: "Mar, wees getroost. Vanmiddag heb je mazzel en zul je de wind in de zeilen hebben". Maar ja, dat zelf-advies kan ik beter in de wind slaan, want ik kom vaak van een koude (brrr!) kermis thuis. Ineens waait de wind vanuit een andere hoek en moet ik wéér door weer en wind zien thuis te komen. Zucht(je wind)...

 

Ik ben een vliegerrrrrrr!

Omdat ik nog geen 50kg weeg, moet ik met een storm als deze, alle zeilen bijzetten om scherp aan de wind te zeilen. Want wie sturen kan, zeilt bij elke wind, toch? En je moet 't maar zo zien - om er even een positieve draai aan te geven -'Het is de tegenwind, die de vlieger doet stijgen'. En laat ik nou nét een soort vlieger zijn, ik mis alleen het touwtje. Woeiiii! 
signature_missmarnl.png

Bron foto: link

Vond je dit leuk? Deel het nu of laat een reactie achter!

 
blogreacties mogelijk gemaakt door Disqus

Volg Miss Mar
Miss Mar Twittert