Gutenmorgen Sonnenschein!

En toen ging Miss Mar voor de allereerste keer in haar leven op wintersport. Niet zomaar, maar als bedrijfsuitje. Van donderdagmiddag tot en met zondagmorgen gezellig met het hele bedrijf op skitrip zu Winterberg.

Haat aan kou und schnee!

De mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik niet zo'n liefhebber ben van winter, kou und schnee. Maar dit tripje hadden wij verdiend door met zijn allen keihard te werken en daarom ben ik, ondanks de ongelooflijke haat aan kou, mijn reuma en nog wat andere dingetjes die voor mij normaliter genoeg redenen zijn om niet op wintersport te gaan, gezellig met de bups meegegaan.

Skiën en snowboarden was natuurlijk niet aan mij besteed. Ik kon les krijgen als ik wilde, er zou materiaal voor me gehuurd worden als ik wilde, maar dat soort taferelen kan ik met mijn gammele lijf maar beter uit de weg gaan. Nu heb ik ook een aantal andere activiteiten geskipt, gewoon vanwege 'normaal gesproken pak ik ook zoveel mogelijk mijn rust, als ik niet werk' en ben ik ook niet uitbundig wezen feesten bij de après-ski. Maar al met al waren het supergezellige dagen, met een hoop oooooeeeeeh-ik-pies-bijna-in-mijn-broek-van-het-lachen-momentjes. 


Tiptop geregeld!

De hele reis was tot in de puntjes uitstekend geregeld. Echt top. Alternatieve activiteiten voor de niet-wintersporters zoals ik, verhuur en ski- en snowboardmogelijkheden voor de liefhebbers, een klasse hotel, een superlocatie en ook de drankjes en het eten waren tiptop in orde! 

 

Eén van de alternatieve activiteiten was een tocht met de huifkar. Oók top geregeld! Met een leuke groep van 10 piepols (incluis de gezellige reisleidster, exclusief de Duitse koetsiermeneerdingest) werden wij ongeveer een uur lang door twee flinke paarden door het 'berg'achtige besneeuwde gebied van Winterberg gehobbeld. Glühweintje (jugh) erbij, een gigantische hoop lol én natuurlijk - ondanks de haat aan kou und schnee - een prach-tig uitzicht (en nee, ik heb het dus niet over de derrières van de paardjes)

12736300_970129223024198_751915178_n.jpg
12695695_970129293024191_1923780947_n.jpg


Noch mehr!

Naast de huifkartocht was er natürlich noch viele mehr! Zoals o.a. een fakkeltocht richting de piste. Waar we de fakkels in het kampvuur dropten en jägerthee, gluhwein of gewone thee dronken, om vervolgens met bips-sleetjes via de piste in het donker naar beneden te gaan (ook dat heb ik maar aan mij voorbij laten gaan en ben te voet gegaan). We hebben een middagje beneden in de kelder met een groepje zitten Einzen (Uno op z'n Duits), wat voor vele komische momenten zorgde. Er werd volop ge-après-skied tussen de bedrijven door (voornamelijk door anderen, want #haataancarnavalsmuziek) En als klap op de vuurpijl *ahum* heb ik samen met een select groepje collega's een supergrote *kuch* en drukbezochte *kuchkuch* markt bezocht (drie kraampjes en een Glühweinstandje). Het 'naar de markt gaan' werd uiteindelijk een wandeling door het centrum - met wederom een hoop hilarisch momentjes - en eigenlijk waren er best aardig wat leuke winkeltjes te vinden. En nu hoor ik het je gewoon vragen "Maar Mar, heb je er ook nog wat te kleuren weten te scoren?" Uhm, wat denk je zelluf. Duh. ZWEIMAL!

12714481_970519739651813_845243889_n.jpg


Gutenmorgen!

Tussen al het plezier door moest er - ja ja - óók gewoon gewerkt worden, maar 't had eigenlijk wel iets. Zo zaten we de eerste ochtend (7.30u) met een groepje in de ontbijtzaal - met allemaal nog wat dichtgeknepen oogjes - te proberen onze laptops werkend te krijgen op het gammele WiFi-netwerk en werden wij door een van mijn collega's - onder het genot van koffie (lees: slootwater) van Fraulein en ontbijt - verblijd met hét nummer om mee wakker te worden, zoals het hoort op wintersport. *kuch*

Vervolgens draaiden we elke gutenmorgen dát specifieke nummer, waardoor het vervolgens het godganse weekend in onze hersenpan zat en we het niet konden laten het de hele tijd te zingen. In de Abend hadden we er zelfs een eigen Abend-versie van gemaakt.

Meine Damen und Herren, ik presenteer u 'ons' wintersportnummer van niemand minder dan - jawel - Nana Mouskouri:


 

Raus aus meinem kopf, Nana!

Als ik eerlijk ben, ben ik dit stuk in de eerste instantie gaan typen onder het motto van 'schrijf het van je af, Mar', in de hoop dat dit nummer uit mijn hoofd zou verdwijnen. Ik bedoel, kom op. Het was hartstikke leuk, het waren viele sehr guten Morgens en heb het écht enooooorm naar mijn zin gehad, maar we zijn nu weer terug in Nederland, dus wat mij betreft is het nu wel genoeg geweest, Nana. Raus aus meinem Kopf! Kssssht! 

 

Erfahrung reicher

Ondanks dat ik enorm op zag tegen de kou en ik uiteindelijk geen echte ski-kleding had kunnen vinden om mezelf goed warm te houden, heb ik het eigenlijk niet eens echt heul erg koud gehad. 'k Heb zelfs stiekempjes best genoten van de schnee. Zelfs de sneeuwbui vond ik niet erg. Sterker nog, ik vond het wel iets hebben. Een soort kerstsfeer, maar dan anders. 

Ik ben dan niet gaan skiën, snowboarden of après skiën, maar ik kan met een gerust hart melden, dat Miss Mar zich prima heeft vermaakt tijdens deze trip im schnee! Tschüss (en de groetjes van Evert - Check!)

signature_missmarnl.png

Vond je dit leuk? Deel het nu of laat een reactie achter!

 
blogreacties mogelijk gemaakt door Disqus

Volg Miss Mar
Miss Mar Twittert