Facebooktestjes - Stiekem doe jij ze ook, toch?!

memorado.pngHaat aan testjes op Facebook. Iedereen kent ze, iedereen haat ze, maar stiekem doen we allemaal weleens zo'n nergens-op-slaand vaag testje om te zien welk woord of uitspraak, vriend of vriendin er het beste bij je past. Want zeg nou zelf, je leven is toch een stuk completer als je weet welke emoji jou het best omschrijft, welke Disneyprinses jij in het hiernamaals zal zijn of welk karakter je hebt, gebaseerd op je profielfoto? Zeker als je daarnaast ook nog eens weet hoeveel kinderen je krijgt, met wie en in welk jaar je werpt, welke vinger jij 'bent' en wat dat over je zegt...óf wat dacht je van je IQ meten...hééééél belangrijk! Zeker als jouw score nóg hoger is dan de score van die ene populaire Facebookvriend, die jij het net zag delen. Ja togggg?! (Toch schrijf je niet met een g. Weet ik heus wel. Tenslotte heb ik volgens de testjes een IQ van 130. Duh.)

 

Nou en!

Ook al slaan de uitslagen over het algemeen volkomen de plank mis en zijn de doelen van de testjes bij voorbaat al volkomen kansloos, toch doe ik zo nu en dan achter de schermen - stiekempjes en stilletjes - ook weleens zo'n testje. Gewoon, omdat ik te fokken schieuwnierig ben. En ja, ik weet heus wel dat je op die manier nog meer van je digitale privacy blootlegt en dat dit soort appjes meer gegevens van je opslurpen dan dat jij denkt dat jij aan gegevens hebt, maar fok dat. Tegenwoordig is privacy allang geen privacy meer en weet (o.a.) Marc Zuckerberg meer van mij dan de vrouw die mij 34,5 jaar geleden gebaard heeft, dus NOU EN!

 

Het is net Astro-TV, maar dan anders 

Welk dier past er bij jouw ziel? Wie zijn jouw 7 dwergen? Welke bloem ben jij? Wat zegt je naam over jou? Hoe ziet jouw liefdespyramide eruit? Wie is er in het geheim verliefd op je? Welke filmster zou je zijn als je beroemd was? Allemaal nutteloze informatie, 't gaat helemaal nergens over, 't raakt kant noch wal, je wordt er niks wijzer van (al denken sommige internetgekkies van wel, maar ok) en toch doen we ze. Ik dus ook. Ssssst!

Normaal gesproken deel ik de "uitslagen" niet met het wereld wijde web, maar speciaal voor jullie heb ik een uitzondering gemaakt en een paar screenshots van een paar testjes gemaakt, zodat jullie precies *kuch* weten hoe ik in elkaar steek (das' ook belangrijk!), waar ik gelukkig van word, welke kansen ik gemist heb en welke voor het oprapen liggen etcetera, etcetera. Het is net Astro TV, maar dan anders. The horror...

watisjouwmeestgebruiktewoordenhoevaakhebjehetgebruikt.jpg
welkdierpastbijjouwziel.png
welkebloembenjij.png

hoezietjouwwoordpostereruit.png

watisjekarmascore.png

watisjouwfavorietewoord.jpg

laatiedereenjeherinneringenzien_1.jpg

welkchineesspreekwoordmoetjeopvolgenvooreenkalm2016.png

welkeenormekanshebjegemist_1.jpg

signature_missmarnl.png

 

Vond je dit leuk? Deel het nu of laat een reactie achter!

 
blogreacties mogelijk gemaakt door Disqus

Volg Miss Mar
Miss Mar Twittert